Architect
Rol: ICT Architect
Type inzet: Detachering
Locatie: Rotterdam
Start: zsm
Uren per week: 36 uren p.w.
Duur van de inzet: 5 mnd indicatief
Uiterste reactie datum: 23 juli as.
tarief indicatie: Marktconform

Voor een van onze opdrachtgevers in Rotterdam zijn wij op zoek naar een ervaren ICT architect.

De opdrachtgever heeft het programma Generieke ICT ingezet voor de sturing op de ontwikkeling van de generieke ICT in samenhang. Binnen dit programma vindt de ontwikkeling plaats van o.a. Informatiebeheer, Gegevensmanagement inclusief Open Data, Proces- en Zaakgewijswerken, Informatiegestuurd Werken, Informatiebeveiliging, Werkomgeving, Relatiemanagement en Portalen. Binnen deze gebieden worden verschillende generieke ICT-voorzieningen ontwikkeld, o.a. het zaaksysteem, het Concern DMS-systeem voor niet-zaakgewijs werken, Privacy-proof Datawarehouse, etc.

Opdrachtbeschrijving
Ter ondersteuning van de inhoudelijke sturing op het programma Generieke ICT (G-ICT) en verschillende programma’s / projecten dient de architectuur van de Generieke ICT-componenten vervaardigd te worden.

Binnen de opdrachtgever is er veel relevante informatie/documentatie aanwezig over de Generieke-ICT-componenten (o.a. verschillende beleidsdocumenten, Project Start Architecturen (PSA’s), Project Eind Architecturen (PEA’s), Architectuurverkenningen, etc). Echter deze informatie/documentatie is gefragmenteerd, versnipperd en nog niet volledig. De opdracht is de bestaande informatie te inventariseren, bij elkaar te brengen, indien nodig te actualiseren/verifiëren en/of ontbrekende informatie aan te vullen. Op basis daarvan dient de vertaling naar de Generieke ICT-architectuur van de IST-situatie gemaakt en vervolgens in Archimate vastgelegd te worden. Het doel is de complete en integrale Generieke ICT-architectuur van de IST-situatie neer te zetten. Daarnaast dient de essentie van deze architectuur vertaald te worden in een aantal platen die door mensen met een niet ICT-achtergrond goed te begrijpen zijn.

Hiermee wordt betere sturing op de G-ICT mogelijk.
Voor de vastlegging van deze architectuur wordt een architect Generieke ICT gezocht.


Profiel architect Generieke ICT
-Opleidingsniveau: HBO- werk- en denkniveau;
-Ervaren en hands-on informatiearchitect met kennis van de generieke ICT-voorzieningen (bijv. DMS, etc…) en in staat relevante kennis bij experts te halen;
-Kennis en ervaring met Archimate, TOGAF, Bizzdesign Architect en de repository is een must;
-In staat vertaling te maken van de beleidsdocumenten naar de architectuur in Archimate;
-Kan helder formuleren (zowel mondeling als schriftelijk) en spreekt de taal van de business.


Van kandidaten die zichzelf herkennen in bovenstaand profiel, zien we graag een up-to-date CV voorzien van een op deze rol toegespitste korte motivatie. Graag zien we het gewenste Uurtarief daarbij vermeld. En tot slot het verzoek om reeds geplande cursusdagen, vakanties en dergelijk ook aan te geven in de reactie.
 Reageer

Referentie nummer

1707-027

Kennisgebied

  • Hbo / Archimate / Dms / Togaf / Bizzdesign

Locatie

Rotterdam

Duur

5 maanden+