Senior Systeembeheerder Devops
Rol: Senior Systeembeheerder Devops
Type inzet: Tijdelijke inzet
Locatie: Amsterdam
Start: zo snel mogelijk
Duur: 12 maanden met optie tot verlenging
Uren per week: 36 uren per week
Uiterste reactie datum: zo snel mogelijk
Sluitingsdatum: 16-12-2018
Intakegesprek: 18 - 28 december 2018
tarief indicatie: 90 euro per uur

Voor een Gemeente zijn wij op zoek naar een Senior Systeembeheerder Devops.
Omschrijving opdracht:
Gemeente Amsterdam vraagt een Senior Systeembeheerder Devops. Programma Datapunt, onderdeel van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam, heeft een opdracht voor een Senior Systeembeheerder Devops. We zijn op zoek naar collega's met passie voor de stad Amsterdam, innovatie, Open Source en Open Data. Bij DataPunt kun je echt een bijdrage leveren aan de ontwikkelingen in en het gebruik van data en kennis in de gemeente Amsterdam! DataPunt is dé smart-city-data-infrastructuur die helpt gegevens vindbaar en toegankelijk te maken. Met de data-infrastructuur DataPunt bieden we vindbare en bruikbare gegevens over de stad als basis voor (big) data-analyse, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. Dit wordt gerealiseerd door data-professionals die met vernieuwende open source technologie en een Agile/Scrum (DevOps, Continuous Delivery) werkwijze werken aan de doorontwikkeling van DataPunt. DataPunt is onderdeel van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS). OIS heeft binnen de gemeente een onafhankelijke positie, die vergelijkbaar is met het CBS binnen de Rijksoverheid. OIS valt onder bestuurlijke verantwoordelijkheid van de burgemeester. DataPunt bestaat uit 55 professionals die werken in 7 teams. Elk team heeft een eigen focus zoals o.a. het ontsluiten van basisgegevens, privacy en security. Kwaliteit en veiligheid zijn van grote waarde bij alle teams in het ontsluiten van onze data.

Taken:
Om het DataPunt team Devops Engineers te completeren zoeken we een Senior Systeembeheerder Devops. De devops engineers verzorgen de infra van DataPunt op basis van infrastructure automation, continuous integration en continuous delivery. De Devops engineers hebben verantwoordelijkheden op technisch vlak, houden zich bezig met deployment en diverse taken rondom incident en problem management. Zij zorgen ervoor dat de systemen technisch voldoen, getest worden en gemonitord worden, in productie gaan en ook blijven werken, en dat eventuele problemen met systemen opgelost worden. De werkwijze is agile/scrum en continuous delivery.

Werkzaamheden:
- Het verzorgen van de infra van DataPunt op basis van infrastructure automation, continuous integration en continuous delivery.
- Ontwikkelen enin gebruik nemen van systemen die technisch voldoen aan de eisen en wensen (Docker en Git).
- Beheren van webservers (VPS, DNS, SSL, security, monitoring).
- Testen en monitoren van de technieken waarop de systemen draaien.
- Incident en probleemmanagement.
- Toepassen van Linux, NGINX, PostgreSQL, Python, PHP.
- Werken op basis van agile/scrum.

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

Wat bieden we je:
 • Een unieke werkplek binnen de overheid waar je een grote bijdrage levert aan de toegankelijkheid van (privacy gevoelige) gegevens.
 • De mogelijkheid om met Open Source, Open Data en de nieuwste technieken te werken.
 • Een open cultuur, waarin er kritisch naar eigen werk wordt gekeken. Er heerst een gezonde druk op kwaliteit en voorgang, en er is ruimte om te onderzoeken hoe 'het beter kan'.

Functie eisen (knock-out criteria):
 • Je bent beschikbaar voor het interview en na gunning direct inzetbaar voor het gevraagde aantal uren.
 • Je hebt in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
 • Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 5 jaar) met netwerkbeheer en beveiliging.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 7 jaar) met Linux systeembeheer.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring (opgedaan in de laatste 5 jaar) met met Devops, Continuous integration en Continuous delivery.
 • Je hebt in het afgelopen jaar aantoonbare ervaring met de volgende producten of vergelijkbaar: Ansible, Docker en/of Openstack.
 • Je hebt ervaring met Kubernetes.

Functie wensen (gunningscriteria):
 • Je hebt ervaring met opslag en beveiligen van privacygevoelige informatie.
 • Je hebt ervaring met Scrum.
 • Je hebt ervaring met Python.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Geoservices en REST APIs, Jenkins en Gitlab, PostgreSQL.

Competenties:
 • Samenwerken
 • Oplossingsgericht
 • Sterke adviesvaardigheden
 • Resultaatgerichtheid
 • Verantwoordelijkheid
  Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je (binnenkort) beschikbaar? Reageer dan direct!

Graag ontvangen wij van geschikte kandidaten een Nederlands talige cv in Word formaat Max 5 A4 , een korte motivatie, 2 referenties, het uurtarief incl. reiskosten excl. btw en eventuele geplande vakanties.
 Reageer

Referentie nummer

JO17156

Kennisgebied

 • LINUX / SCRUM / HBO / PYTHON / JENKINS / CONTINUOUS INTEGRATION / CONTINUOUS DELIVERY / DOCKER / POSTGRESQL

Locatie

Main

Duur