Business Intelligence Specialist
Rol: Business Intelligence Specialist
Type inzet: Tijdelijke inzet
Locatie: Leidschendam-Voorburg
Start: 1 januari 2019
Duur: 3 maanden met optie tot verlenging
Uren per week: 36 uren per week
Uiterste reactie datum: 12-12-2018
Tarief indicatie: marktconform

Opdrachtomschrijving
Voor de gemeente Leidschendam-Voorburg zoeken wij een Business Intelligent Specialist die de gemeente gaat meenemen als kartrekker in het BI-domein.

Wat ga je doen als Business Intelligent Specialist?
De gemeente Leidschendam-Voorburg staat aan het begin van haar ontwikkeling op het gebied van business intelligence. Jij bent de specialist die hen op sleeptouw neemt in de verdere professionalisering van het data management beleid. Je kunt overtuigen, neemt initiatief en bent resultaatgericht.

Als business intelligence specialist heb je zowel een coördinerende als een inhoudelijke rol. Je analyseert als informatie analist waar data vandaan moet komen, stelt datamodellen en rapportontwerpen op. Je zorgt dat de verschillende stukken werk in de juiste volgorde worden uitgevoerd. Ook test je opgeleverde functionaliteit en begeleid je acceptatietesten bij de business. Als coördinator ben je voor de organisatie aanspreekpunt voor alle BI-gerelateerde zaken. Je bespreekt wensen vanuit de organisatie in een vroeg stadium, adviseert hierin en zorgt voor de juiste prioriteiten in samenspraak met de organisatie. Ook adviseer je proactief de organisatie over waar informatie kan helpen in de bedrijfsvoering.

Naast aanspreekpunt voor de organisatie heb je de verantwoordelijkheid voor de planning, resource management en aansturing van externe partijen die de gemeente ondersteunen in de uitvoering. Hierin vervul je zelf dan de inhoudelijke rol door de informatie analyse uit te voeren. Als Business Intelligence Specialist speel jij in op de wensen en eisen van de organisatie. Het is hiervoor van belang dat je de bedrijfsprocessen, communicatielijnen, de informatiestromen en informatiesystemen goed begrijpt en helpt de organisatie bij het inzichtelijk maken en grafisch presenteren van haar data.

In de nabije toekomst wordt mogelijk een junior BI-specialist aangetrokken. De verwachting is van jou dat je deze junior specialist coacht in zijn of haar ontwikkeling naar een volwaardig BI-specialist. Doelstelling is dat hij/ zij in de toekomst in staat is zelfstandig in staat is bovengenoemde taken uit te voeren.

Wat breng je mee als Business Intelligent Specialist?
Eisen
  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding
  • 2 referenties opgenomen in het CV
    Wensen
  • Minimaal afgeronde HBO bachelor-opleiding, richting ICT, Business IT & Management, (Bedrijfskundige) Informatica of Technische Bedrijfskunde (20 pt)
  • Minimaal 3 jaar ervaring als Business Analist (20 pt)
  • Minimaal 1 jaar werkervaring in een sturende rol op Business Intelligence projecten in de afgelopen 3 jaar (20 pt)
  • Kennis en werkervaring met datawarehousing en databasemanagement (o.a. SQL) (20 pt)
  • Werkervaring met de BI applicaties Oracle en SAP HR (10 pt)


Toelichting op de eisen en wensen
Bij niet voldoen aan één van de eisen, kan er geen definitieve offerte worden ingestuurd, er is sprake van een digitale en geautomatiseerde selectie. De wensen worden beoordeeld met een puntensysteem. Hoe meer punten hoe groter de kans op een interview. CV's en offertes indienen langs geautomatiseerde aankoopsystemen kost veel tijd, kan lastig zijn en vergt enige skills om de selectiecriteria te doorgronden. Wij helpen je met een scorende offerte!
Reageren
Heb je interesse in deze opdracht bij de gemeente Leidschendam-Voorburg en deze opdracht samen met Datapool aan te vliegen? Reageer dan met je CV in Word, uurtarief in euro's en een korte gerichte motivatie in het Nederlands, kortom een onderbouwd en niet te ontwijken voorstel! Let goed op de eisen in de vraag, wij kunnen zonder voldoen aan alle eisen NIET indienen, wees daarvan bewust. Bij twijfel, bel ons!
Als wij je hebben geselecteerd gaan we je bellen en samen de definitieve aanbieding voorbereiden. Zo zullen we ook samen het eindtarief bepalen in volledige transparantie.Heb je vragen over deze opdracht of over Datapool, aarzel niet om ons te contacten via de contactgegevens op de profielpagina of onze website.
 Reageer

Referentie nummer

JO17157

Kennisgebied

  • DATAWAREHOUSE / ORACLE / SQL / SAP HR

Locatie

Leidschendam-Voorburg

Duur