De obstakels als linkshandige op kantoor

We kunnen er niet omheen; de maatschappij is ingericht voor rechtshandigen en dit is tijdens je werk niet anders. Dit leidt voor linkshandigen vaak tot onhandige en vervelende situaties. Vandaag, 13 augustus is het de dag van de linkshandigen, genoeg aanleiding om de obstakels van linkshandige mensen op kantoor op een rijtje te zetten.

  1. Pen

In de meeste talen wordt er van links naar rechts geschreven en inkt moet even drogen nadat het op papier komt. Hier ontstaat een probleem. Drogen gaat lastig als er direct een hand overheen gaat. Resultaat: vieze handen en een grote kliederboel op het papier.

  1. Hoekbureau

Het voordeel van deze bureau's is dat je met iets minder ruimte toch een volwaardige werkplek hebt. De hoek buigt echter naar rechts, zodat een linkshandige helemaal niks met deze extra ruimte kan doen.

  1. Ringmap

De uitvinder van de ringbandmap was een sadist die het leven van de linkshandige graag zo hels mogelijk wilde maken. Rechterpagina linksboven, begin maar met schrijven. Sterkte.

  1. Lunchen met rechtshandigen

Als linkshandige kom je tijdens het eten vaak ik de knel met de (elleboog van) de rechtshandige persoon die naast je zit. De beste oplossing is om links van een rechtshandige te gaan zitten. Zo zit je elkaar gegarandeerd minder in de weg.

  1. Computermuis

Veel bedrijven hebben van die fijn ergonomische muizen die helemaal zijn gevormd naar jouw hand. Je rechterhand welteverstaan...