Eigen website maken als zzp’er: met deze tips haal je er alles uit

Voor een zzp’er is een goed visitekaartje cruciaal. Een sterke website is misschien wel het beste visitekaartje dat je kunt hebben. Hiermee kun je online opdrachtgevers werven die je in het echte leven wellicht nooit had ontmoet. Met deze tips weet jij straks hoe je nu het meeste uit een eigen website kunt halen.

Denk goed na over het adres van je website (domeinnaam en -extensie)

Je domeinnaam koppel je vaak aan je bedrijfsnaam. De kans bestaat alleen dat het webadres dat bij jouw bedrijfsnaam past, al bezet is. Check dus snel of jouw domeinnaam nog beschikbaar is. Dat kun je doen bij ieder bedrijf waar je een domeinnaam kunt kopen.

Bedenk ook welke domeinextensie je wilt. Dit is bijvoorbeeld .nl of .com. Registreer daarbij ook de andere extensies, om te voorkomen dat een concurrent met jouw naam aan de haal gaat.

Werk het doel van je website uit

Wat wil je precies vertellen op je website? Werk dit uit voordat je begint met het (laten) bouwen van een website. Dit kan in de beginfase puntsgewijs. Je hoeft dus niet vooraf al alle teksten volledig uit te schrijven, maar je wilt wel bedenken welke pagina’s je nodig hebt en welk doel deze pagina’s hebben. Is dat informeren, enthousiasmeren, of alleen je werkervaring tonen? 

Welke pagina’s je nodig hebt, hangt helemaal af van het type bedrijf dat je hebt. Er zijn wel een aantal basispagina’s die je eigenlijk altijd nodig hebt, zoals een homepage en een pagina met je contactgegevens.

Wat is je toegevoegde waarden?

Laat op je site zien wie je bent. Op deze manier kunnen organisaties of Recruiters zien of je past op aanvragen. Het is een verlengstuk van je cv. Op je eigen site kun je ook tonen wat je naast je werk doet, zo wordt het een stuk persoonlijker.