Flexwerken: Zzp'en in je tiny house en sparren met een hologram

Bron: nu.nl

Flexwerken: Zzp'en in je tiny house en sparren met een hologram

Werknemers en werkgevers kiezen er steeds vaker voor om flexibel te werken. Werk je vanuit een luid café tot elf uur 's avonds, of begin je 's ochtends om 7 uur in pyjama vanuit huis? Het kan allemaal, als je de deadline maar haalt.

Ons land telt inmiddels ruim een miljoen zzp'ers, zelfstandigen zonder personeel, en dat aantal stijgt nog elk jaar. Voor bijna 900.000 mensen in deze groep is het hun belangrijkste inkomstenbron, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het gaat om mensen uit allerlei leeftijdsgroepen en sectoren.

Een deel van deze groep werkt vanuit huis, anderen zoeken elders een plek om deadlines te halen; van koffietenten tot bibliotheken en van cafés tot gehuurde kantoorruimtes. Vooral in die laatste sector groeit het aantal hard.

Van locaties waar per uur een bureau te huur is tot werkkamers of vergaderruimtes die voor een dag beschikbaar zijn; verschillende sites bieden duizenden opties door het hele land.

Groeiende interesse in het flexwerken

De flexwerktrend waaide de in de jaren negentig over uit Scandinavië. Ook de komst van vele technologische ontwikkelingen hielp bij het ontwikkelen van de flexibele werkplek; iedereen is altijd en overal bereikbaar. Ook zzp'ers huren een bureau of kantoor om vanuit te werken of te vergaderen.