Zzp-clubs bieden alternatief voor zzp-wet van Koolmees

Zeven zzp-belangenclubs presenteren vandaag een tegenvoorstel als alternatief voor de zzp-wet van minister Wouter Koolmees. Zij doen dit bij de stakeholderbijeenkomst vandaag met Koolmees en staatssecretarissen Keijzer en Vijlbrief. 'De zelfstandigenverklaring is een goede basis', zegt hoofd Juridische Zaken Fariel Dilrosun van de NBBU, de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen.

Bewust kiezen op basis van zelfstandigenverklaring

'We willen dat er een bewuste keuze gemaakt kan worden voor het zelfstandig ondernemerschap. In het voorstel van Koolmees wordt zelfstandig ondernemerschap nog steeds getoetst aan elementen van het arbeidsrecht, dus eigenlijk aan de werknemer. Het is belangrijk dat je de zekerheid hebt dat je werkt als zelfstandig ondernemer en dat er niet achteraf door de fiscus wordt gezegd dat je tóch als werknemer hebt gewerkt', zegt Dilrosun.

De NBBU wil in verschillende sectoren een pilot lanceren, en wel op basis van de zelfstandigenverklaring: 'Die bevat goede elementen, die verklaring is onderdeel van hun overeenkomst, daar moet de keuze vanaf hangen'.

Luister het geluidsfragment via: 

https://www.bnr.nl/nieuws/arbeidsmarkt/10403961/zzp-clubs-bieden-alternatief-voor-zzp-wet-van-koolmees