Data engineer

Onze opdrachtgever werkt aan het stapsgewijs verenigen van de groeiende stroom aan marktdata op één locatie, in één taal en binnen één centrale ICT-infrastructuur.

Op deze manier ontwikkelt de opdrachtgever samen met de regionale netbeheerders een betrouwbare en innovatieve IT-infrastructuur voor de energiemarkt van de toekomst. De opdrachtgever geeft de energietransitie en daarmee ook de verduurzaming van Nederland ruim baan. Je bouwt samen met jouw collega’s op het snijpunt van energie, data en IT aan de energiemarkt van de toekomst.

 • Status

  Te verwerken

 • Type inzet

  Dienstverband

 • Locatie

  Utrecht

 • Start

  Z.S.M.

 • Tarief

  Marktconform

 • Referentie nummer

  ZR_8903_JOB

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen van data pipelines en het modelleren van data. Naast data engineering ben je ook met data analyse bezig. Je voert (complexe) data analyses uit en hebt daarbij een voorkeur voor automatisering van het ecosysteem om op die manier de voorspelbaarheid en betrouwbaarheid te optimaliseren.

De impact van de uitgevoerde data analyses kan groot zijn; op basis van inzichten uit de data kan bijvoorbeeld het vermoeden van onrechtmatig gebruik van data worden gemeld bij de netbeheerders.

Ook zorgt data analyse voor inzicht in het functioneren van de dienstverlening en voorstellen voor verbetering op basis van deze inzichten. Je werkt in het data analyse team en draagt daarom op basis van een T-profiel ook bij aan de uitvoering van aanverwante zaken (zoals het inrichten van het data analyse platform en een goede CI/CD straat).

Je bent in staat om zelfstandig complexe data te modelleren, de verwerking van data in pipelines vorm te geven en je zorgt ervoor dat je het business vraagstuk goed doorgrondt. Ook draag je bij aan het verder ontwikkelen en inrichten van het data analyse platform.

Vanuit begrip voor de business context signaleer je mogelijk relevante data kwaliteitsvraagstukken of data analyses en je evalueert de geboden dienstverlening m.b.t. data analyse en doet voorstellen voor verbetering. Je houdt nauwgezet de ontwikkelingen op data engineering, data analytics en DataOps bij.

Data engineer in hart en nieren?

Data engineer in hart en nieren?

Wat breng je mee?

De opdrachtgever zoekt een Data Engineer die ook in staat is om data analyses uit te voeren. Je bent sterk in data engineering, probleemanalyse en je hebt aandacht voor details. Je werkt nauwkeurig,hebt een afgeronde opleiding in (bedrijfskundige) informatica op WO niveau en 3 tot 5 jaar werkervaring als Data Engineer.

Je hebt ervaring met het opzetten van datapipelines en met modelleren van data. Je hebt actuele kennis van de meest gebruikte SQL databases (bijv. Oracle DB, Microsoft SQL Server, MySQL) en kent SQL als geen ander. Daarnaast heb je kennis van moderne (cloud) tooling op het vlak van ETL/ELT, visualisatie en rapportages en Analytics. Ook heb je gedegen kennis van beveiligingsmaatregelen t.a.v. data en weet je rekening te houden met de privacy aspecten van data analyse.

Even sparren over deze opdracht?

Het is niet altijd makkelijk om te lezen of iets bij je past.  Feel free om ons te vragen wat wij ervan denken.

foto collage, personen, werken, datapool

Waarom deze opdracht met ons?

Niet alle opdrachten die wij publiceren zijn exclusief bij ons terecht gekomen en we kunnen ons voorstellen dat jij eens denkt; ken ik deze aanvraag niet al?  In dat geval kun je jezelf afvragen waarom je via ons wilt reageren.  Spar daarover gerust met ons of lees hier vast hoe werken via ons is.

Werken via datapool
icon datapool

Persoonlijk

Systemen ondersteunen maar maken nooit de echte match! Met ons hart maken wij de selectie, vanuit competenties, maar ook waar wij jouw drive voelen.  Daarmee geen ‘bulk’ werk, maar altijd open voor een goed gesprek.

Naakt

Iedereen maakt fouten of voelt zich wel eens ongemakkelijk, zo ook wij! Wij durven alles van onszelf te laten zien, ook onze kwetsbare kant.  Pro-actief eerlijk, dat is naakt zijn voor ons.

icon, datapool

Memorabel

Met een belofte “wij blijven bij”, moeten wij er toch alles aan doen om samen een moment te creëren waarop we met plezier terugkijken!

icon datapool

Verbinden

De basis van wat wij doen; jou aan de professional of opdracht helpen.  Maar ook verbinden wij ons aan jouw succes, want we geven nooit op als het even tegen zit!

Klaar voor de volgende stap?

Maak jezelf kenbaar bij ons!  Mail, bel, plan gelijk iets in.  Allemaal prima voor ons dus aan jou wat het beste voor jou uitkomt.  Wacht alleen niet te lang, het kan snel gaan.