Informatie Analist & Integratie Specialist

Wil jij meewerken aan de energietransitie door een betrouwbare en innovatieve ICT-infrastructuur voor de energiemarkt van de toekomst op te bouwen en daarmee de basis te leggen aan de verduurzaming van Nederland?  Dan hebben wij hierbij wellicht een hele toffe job voor je! 
Vanuit jouw nieuwe afdeling zijn verschillende disciplines (o.a. Business Consultancy, Enterprise Architectuur en Business Integratie) verantwoordelijk voor het analyseren en vertalen van de businessbehoeften naar specificaties voor oplossingen. Als Business Integratie Specialist ben je een specialist op het vlak van (internationale) standaarden voor het definiëren van koppelvlakken voor informatie-uitwisseling. Hiermee wordt de integraliteit van informatie-uitwisseling door diensten uit de verschillende release trains naar de energiemarkt gewaarborgd.
Voor een goede dienstverlening aan onze opdrachtgevers is het enorm belangrijk dat de informatie-uitwisseling wordt geanalyseerd en dat de interfaces die vanuit worden geleverd aan de markt met hoge kwaliteit worden ontworpen, ontwikkeld & geoptimaliseerd.  Om hier goed invulling aan te geven zijn we momenteel op zoek naar een jou!

 • Status

  Te verwerken

 • Type inzet

  Dienstverband

 • Start

  Z.S.M.

 • Uren per week

  40

 • Tarief

  Marktconform

 • Referentie nummer

  ZR_8905_JOB

Wat ga je doen?

– Analyseren van de informatie-uitwisseling en de businessbehoefte;
– Specificeren van de vereiste Business requirements vanuit een business behoefte en vertalen van deze naar de Functionele requirements;
– Specificeren op basis van de Functionele requirements de informatiemodellen in UML (Unified Modeling Language) op basis van internationale standaarden (UMM) en (referentie)modellen (iecCIM);
– Specificeren van Technische (Web)Services definities (WSDL’s en XSD’s) die de Business Services implementeren en zorgt voor het vaststellen van deze definities in de sector;
– Zorgen voor een nauwkeurige business-/functionele documentatie en technische documentatie/definities.

Wie ben jij?

Om de hoeveelheid en complexiteit van het werk goed te begrijpen heb je minimaal hbo werk- en denkniveau richting IT nodig. Verder is kennis en ervaring met requirements engineering een must en ervaring als business/informatie analist is een pré.

Daarnaast heb je ervaring met:
– de ontwikkeling van Web API Services (RESTful- en SOAP);
– standaarden zoals JSON, XML, WSDL’s, XSD’s;
– modelleren in UML;
– relevante tooling (Sparx Enterprise Architect);
– kennis van SOA architectuurprincipes;
– kennis van de energiesector.

Naast vakkennis is een grote mate van aantoonbare zelfstandigheid en professionaliteit belangrijk. Je kan je eigen werk goed organiseren en kan goed op output aangestuurd worden.

Samenwerken en positief kritische feedback geven doe je van nature. Jouw open en eerlijke houding geeft vertrouwen. Jij weet hoe je kan motiveren en daagt je omgeving hierop uit. Daarnaast ben je proactief, dienstverlenend, klantgericht, adviesvaardig en integer.

Competenties die waardevol zijn voor de succesvolle Business Integratie Specialist:
– Initiatief
– Analytisch
– Nauwkeurig
– Resultaatgericht
– Zelfstandig
– Overtuigingskracht
– Stakeholder-management

Even sparren over deze opdracht?

Het is niet altijd makkelijk om te lezen of iets bij je past.  Feel free om ons te vragen wat wij ervan denken.

foto collage, personen, werken, datapool

Waarom deze opdracht met ons?

Niet alle opdrachten die wij publiceren zijn exclusief bij ons terecht gekomen en we kunnen ons voorstellen dat jij eens denkt; ken ik deze aanvraag niet al?  In dat geval kun je jezelf afvragen waarom je via ons wilt reageren.  Spar daarover gerust met ons of lees hier vast hoe werken via ons is.

Werken via datapool
icon datapool

Persoonlijk

Systemen ondersteunen maar maken nooit de echte match! Met ons hart maken wij de selectie, vanuit competenties, maar ook waar wij jouw drive voelen.  Daarmee geen ‘bulk’ werk, maar altijd open voor een goed gesprek.

Naakt

Iedereen maakt fouten of voelt zich wel eens ongemakkelijk, zo ook wij! Wij durven alles van onszelf te laten zien, ook onze kwetsbare kant.  Pro-actief eerlijk, dat is naakt zijn voor ons.

icon, datapool

Memorabel

Met een belofte “wij blijven bij”, moeten wij er toch alles aan doen om samen een moment te creëren waarop we met plezier terugkijken!

icon datapool

Verbinden

De basis van wat wij doen; jou aan de professional of opdracht helpen.  Maar ook verbinden wij ons aan jouw succes, want we geven nooit op als het even tegen zit!

Klaar voor de volgende stap?

Maak jezelf kenbaar bij ons!  Mail, bel, plan gelijk iets in.  Allemaal prima voor ons dus aan jou wat het beste voor jou uitkomt.  Wacht alleen niet te lang, het kan snel gaan.