PostgreSQL Database Administrator

Heb jij als database administrator expertise op het gebied van PostgreSQL én MS SQL? Neem jij het voortouw in het verbeteren en optimaliseren van onze dagelijkse database beheerwerkzaamheden? Ben je daarnaast op zoek een omgeving waar je kunt werken aan nieuwe technologieën binnen het database domein? Dan kun jij bijdragen aan het verder innoveren van onze IT-dienstverlening! Ben jij er klaar voor?

Vrijblijvend contact
 • Status

  Te werven

 • Type inzet

  Dienstverband

 • Locatie

  Zuid-Holland

 • Start

  Z.S.M.

 • Uren per week

  36

 • Tarief

  Marktconform

 • Referentie nummer

  ZR_8634_JOB

Waarom zou jij dit willen?

De afdeling Technical Services is onderverdeeld in vier Agile productteams: IaaS & Monitoring, Werkplekdiensten, Data & Webdiensten en Applicatie Platform Team. Je komt te werken in het team Data & Webdiensten, met engineers die werkzaam zijn in Heerlen (6) en Den Haag (6).

We werken aan diverse IT vernieuwingen om aan de steeds toenemende behoefte aan hoogwaardige IT-dienstverlening te kunnen blijven voldoen en toonaangevende resultaten neer te zetten. IT is, vanwege de verwerking van grote hoeveelheden data, de ruggengraat van de organisatie en speelt een essentiële rol binnen de organisatie. De IT binnen de organisatie moet dan ook betrouwbaar zijn, daar maken wij ons elke dag hard voor!

Het team

Het team houdt zich dagelijks bezig met het beheer, onderhoud en veiligheid van o.a. Microsoft- en Linux georiënteerde back-end systemen, database platformen Microsoft SQL en PostgreSQL en webdiensten.
Daarnaast werken we doorlopend aan het verbeteren en vernieuwen van onze IT-diensten waaronder de ontwikkeling van een High Performance platform.

Wat bieden wij
Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3279,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
Een studiefaciliteitenregeling.
Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Hoe blijf jij bij?

We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van verschillende systemen en datastromen die zorgen dat onze cijfers wereldwijd gebruikt kunnen worden. Jouw toegevoegde waarde als Database Administrator binnen de organisatie is:

Het regulier beheer, monitoring en het oplossen van incidenten m.b.t. PostgreSQL en SQL database servers
Je initieert, coördineert en implementeert patch- en life cycle activiteiten op het gebied PostgreSQL en SQL server.
Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over het verwerken van grote hoeveelheden data en performance verbeteringen.
Je vertaalt database vraagstukken naar nieuwe gestandaardiseerde IT diensten.
Je vind het prettig om continu te verbeteren van je eigen werk maar ook het team. Je signaleert, adviseert, voert uit, reflecteert en pakt de regie.
Doordat wij op een Agile manier werken, starten we iedere ochtend met een dagstart om terug, maar vooral vooruit te kijken. Samen gaan we de uitdaging aan om iedere 2 weken een succes te vieren van een opgeleverd product of project.
Jouw toegevoegde waarde zit daarbij niet alleen op “die-hard” kennis maar vooral op je pro-actieve persoonlijkheden.

Wie zoeken wij
Een verbinder die zin heeft in teamwork en een actieve bijdrage wilt spelen in onze vernieuwingen.

Als gecertificeerde database beheerder heb je tenminste 5 jaar relevante werkervaring met PostgreSQL en Microsoft SQL.
Je hebt een bewezen trackrecord op het gebied van verschillende HA scenario’s, troubleshooting en performance tuning.
Je bent een autoriteit op het gebied van database monitoring, PowerShell en automation.
Je hebt aantoonbare ervaring met integratie vraagstukken in een enterprise IT omgeving op basis van Microsoft, Linux en VMware producten.
Je gaat de dialoog aan met onze klant, waarbij je database vraagstukken kunt vertalen naar de juiste, toekomstbestendige oplossing.
Als persoon ben je

pragmatisch, leergierig, initiatiefrijk en positief kritisch.
In staat om zelf taken op te pakken en hulp te vragen.
Een teamspeler; je ziet het succesvol afronden van het werk mede als jouw verantwoordelijkheid.
Een coach; je bent bereid om kennis te delen en anderen te helpen.
Het gaat er niet om wat je nu kan, maar hoe jij eigenaarschap neemt van je eigen ontwikkeling op het gebied van geparallelliseerde database verwerking.
Je bent enthousiast over het Agile gedachtegoed en continue verbeteren.

Vrijblijvend contact

Even sparren over deze opdracht?

Het is niet altijd makkelijk om te lezen of iets bij je past.  Feel free om ons te vragen wat wij ervan denken.

foto collage, personen, werken, datapool

Waarom deze opdracht met ons?

Niet alle opdrachten die wij publiceren zijn exclusief bij ons terecht gekomen en we kunnen ons voorstellen dat jij eens denkt; ken ik deze aanvraag niet al?  In dat geval kun je jezelf afvragen waarom je via ons wilt reageren.  Spar daarover gerust met ons of lees hier vast hoe werken via ons is.

Werken via datapool
icon datapool

Persoonlijk

Systemen ondersteunen maar maken nooit de echte match! Met ons hart maken wij de selectie, vanuit competenties, maar ook waar wij jouw drive voelen.  Daarmee geen ‘bulk’ werk, maar altijd open voor een goed gesprek.

Naakt

Iedereen maakt fouten of voelt zich wel eens ongemakkelijk, zo ook wij! Wij durven alles van onszelf te laten zien, ook onze kwetsbare kant.  Pro-actief eerlijk, dat is naakt zijn voor ons.

icon, datapool

Memorabel

Met een belofte “wij blijven bij”, moeten wij er toch alles aan doen om samen een moment te creëren waarop we met plezier terugkijken!

icon datapool

Verbinden

De basis van wat wij doen; jou aan de professional of opdracht helpen.  Maar ook verbinden wij ons aan jouw succes, want we geven nooit op als het even tegen zit!

Klaar voor de volgende stap?

Maak jezelf kenbaar bij ons!  Mail, bel, plan gelijk iets in.  Allemaal prima voor ons dus aan jou wat het beste voor jou uitkomt.  Wacht alleen niet te lang, het kan snel gaan.