Programma Manager (W&S)

Voor een van onze opdrachtgevers in de regio Utrecht, zoeken wij een Programma Manager voor een vast dienst verband middels werving & selectie

Doel, taken & verantwoordelijkheden in deze rol

Je stuurt een programma aan van samenhangende projecten binnen onze opdrachtgever en draagt zorg voor realisatie en acceptatie van de programma-resultaten. 

Je hoofdactiviteiten zijn onder te verdelen in drie gebieden; ontwerp & inrichting programma, realisatie en management;

Ontwerp en inrichting programma:

 • Ontwerp & inrichting programma: Adviseren en bijdragen aan de ambitie, strategie en doelen van de opdrachtgever bij het bepalen van prioriteiten en omvang van het programma. Je ontwerpt het programma, de doelen, het verloop en de projectstructuur, betrekt stakeholders en zorgt voor hun instemming. Je stelt budget- en financieringsvoorstellen op, overlegt intern en extern en zorgt voor goedkeuring. Ook borg je resourcing, huisvesting en andere randvoorwaarden voor het succesvol inrichten van een programma team. Je richt het kwaliteits- en acceptatie management in van de projecten in het programma en ziet toe op de toepassing ervan.  Je borgt contract/inkoop management en compliance van het programma aan wetgeving op de opgeleverde resultaten.
 • Realisatie: Je verzorgt strategische input en go/no go informatie voor beslissingen in portfolio boards en andere stuurgroepen en de uitkomsten hiervan rapporteren naar opdrachtgevers en bewaakt de voortgang, resultaten en budgetten van het programma, signaleert risico’s en knelpunten en stuurt bij waar nodig. Je zorgt dat de resultaten en nieuwe capabilities van het programma worden overgenomen in de operatie van de opdrachtgever en stakeholders en creëert draagvlak bij en beïnvloedt effectief senior stakeholders binnen en buiten de organisatie. Je onderhoudt relaties met de stakeholders en zorgt voor acceptatie van de voortgang en resultaten
 • Management: Op basis van inhoudelijke (proces)kennis en persoonlijke coaching geef je visie en richting aan projectmanagers. Je stuurt (functioneel) de operationele activiteiten aan die voortkomen uit de projectresultaten en initieert en realiseert veranderingen in de organisatie die nodig zijn om de programma/projectresultaten te integreren. Je faciliteert en verbetert de volwassenheid van de verschillende levermethodes, zowel de waterval als de agile methode, in het realiseren van de programma roadmap.

 • Status

  Te verwerken

 • Type inzet

  Dienstverband

 • Locatie

  Utrecht

 • Start

  Z.S.M.

 • Uren per week

  40

 • Tarief

  Marktconform

 • Referentie nummer

  ZR_9005_JOB

Ervaren Programmam Manager met ervaring en purpose?

Ervaren Programmam Manager met ervaring en purpose?

Wie ben jij?

Voor deze uitdagend vaste positie zoeken wij een inspirerende programmamanager met overtuigingskracht, leidinggevende ervaring, organisatiesensitiviteit, resultaatgerichtheid, visie en flexibiliteit. Met daarnaast:
– Minimaal WO werk- en denkniveau
– Minimaal 8 jaar ervaring met de aansturing van projecten en ervaring met het management van complexe programma’s en/of verandermanagement
– Ervaring met leidinggeven op senior niveau
– Kennis van kwaliteitsmanagement (LEAN, Six Sigma)
– Uitstekende communicatieve vaardigheden
– Ruime ervaring met projectmanagement methodes zoals MSP, Prince2 en (SAFe) Agile
– Minimaal 4 jaar ervaring in Agile delivery

Geinteresseerd geraakt op basis van bovenstaande? Laat het ons weten en we praten graag verder!

Even sparren over deze opdracht?

Het is niet altijd makkelijk om te lezen of iets bij je past.  Feel free om ons te vragen wat wij ervan denken.

foto collage, personen, werken, datapool

Waarom deze opdracht met ons?

Niet alle opdrachten die wij publiceren zijn exclusief bij ons terecht gekomen en we kunnen ons voorstellen dat jij eens denkt; ken ik deze aanvraag niet al?  In dat geval kun je jezelf afvragen waarom je via ons wilt reageren.  Spar daarover gerust met ons of lees hier vast hoe werken via ons is.

Werken via datapool
icon datapool

Persoonlijk

Systemen ondersteunen maar maken nooit de echte match! Met ons hart maken wij de selectie, vanuit competenties, maar ook waar wij jouw drive voelen.  Daarmee geen ‘bulk’ werk, maar altijd open voor een goed gesprek.

Naakt

Iedereen maakt fouten of voelt zich wel eens ongemakkelijk, zo ook wij! Wij durven alles van onszelf te laten zien, ook onze kwetsbare kant.  Pro-actief eerlijk, dat is naakt zijn voor ons.

icon, datapool

Memorabel

Met een belofte “wij blijven bij”, moeten wij er toch alles aan doen om samen een moment te creëren waarop we met plezier terugkijken!

icon datapool

Verbinden

De basis van wat wij doen; jou aan de professional of opdracht helpen.  Maar ook verbinden wij ons aan jouw succes, want we geven nooit op als het even tegen zit!

Klaar voor de volgende stap?

Maak jezelf kenbaar bij ons!  Mail, bel, plan gelijk iets in.  Allemaal prima voor ons dus aan jou wat het beste voor jou uitkomt.  Wacht alleen niet te lang, het kan snel gaan.