Project Manager IT

Voor onze opdrachtgever, een vooraanstaande speler binnen de facilitaire sector, is er een sterke groeistrategie uitgestippeld. 

Als onderdeel van deze strategie is een ambitieus transformatieprogramma opgezet op het gebied van Proces & IT.

Met als doel het leiderschap binnen dit transformatie-initiatief te versterken en verdere professionalisering en digitalisering van de organisatie te bewerkstelligen, zoekt mijn opdrachtgever een ervaren & IT projectmanager. 

Transformatie:

 • Doel van de transformatie is om de bedrijfsvoering efficiënter te maken. 
 • Om deze doelen te realiseren, is er een transformatieprogramma gelanceerd dat zich richt op Proces & IT. 

Belangrijke doelstellingen van deze transformatie zijn onder andere:

 • Vereenvoudiging en maximale automatisering van zowel primaire als ondersteunende bedrijfsprocessen.
 • Volledige digitalisering van deze nieuwe procesinrichting middels een moderne herstructurering van het IT-landschap.

Projecten:

Binnen de opdrachtgever zijn een aantal streams geïdentificeerd: voor een tweetal streams zoeken wij voor een tijdelijke invulling de juiste project manager. Een stream richt zich op het finance gebied. De andere op order en contractmanagement.  Het transformatieprogramma is verantwoordelijk voor het herontwerpen van de processen en de bijbehorende IT-implementaties om de ambitie van de opdrachtgever te realiseren. 

 • Status

  On-Hold

 • Type inzet

  Opdracht

 • Locatie

  Overijssel

 • Start

  Z.S.M.

 • Duur van de inzet

  6 Maanden

 • Tarief

  Marktconform

 • Referentie nummer

  ZR_9095_JOB

Wat ga je doen?

In de rol van Projectmanager zul je voornamelijk betrokken zijn bij Proces & IT projecten binnen het transformatieprogramma. Deze rol heeft aanzienlijke invloed, aangezien je bijdraagt aan het implementeren van initiatieven die de realisatie van de nieuwe strategie bevorderen en invloed hebben op de gehele organisatie. Gezien de impact van de projecten waar je aan werkt op de werkwijze, zijn we op zoek naar projectmanagers met expertise op het gebied van verandermanagement. 

Belangrijke verantwoordelijkheden omvatten:
– Het volledige management van projecten, van begin tot eind, waarbij je multidisciplinaire samenwerking stimuleert en afstemming bewerkstelligt tussen diverse belanghebbenden.
– Leiding geven aan een team en afstemmen met andere projectmanagers en betrokkenen binnen het programma.
– Rapporteren over voortgang en budgetbewaking.
– Identificeren en structureren van problemen, analyses uitvoeren en conclusies trekken op basis hiervan.
– Het ontwikkelen van heldere voorstellen ter ondersteuning van besluitvorming.

Binnen deze rol werk je nauw samen met het programmateam en rapporteer je aan de programmamanager. Je stakeholders en gesprekspartners zitten in de diverse business units, waaronder ICT, HR, Financiën, Commercie en Operaties.

Wie ben jij?

Gevraagde kwalificaties:

– Opleidingsniveau: HBO/WO
– Minimaal 10 jaar relevante werkervaring
– Bij voorkeur gecertificeerd in relevante projectmanagement methoden, zoals Prince 2, MSP (Managing Successful Programmes), P3O (Project Programma Portfolio Offices) en Agile Scrum.
– Ervaren en gedreven projectmanagers met een passie voor het verder professionaliseren en digitaliseren.
– Ruime ervaring met proces- en IT-optimalisaties en implementaties.
– Expertise op het gebied van verandermanagement: ervaring met het stapsgewijs veranderen van een organisatie met diverse functies en opleidingsniveaus vanuit een strategische herpositionering.
– Kennis van Afas, Ortec en contractmanagement applicaties is een pré.
– Bijzondere interesse in kandidaten met ervaring binnen advies- of consultancy die ervaring hebben met het bedienen van opdrachtgevers in een operationele B2B-omgeving.

Even sparren over deze opdracht?

Het is niet altijd makkelijk om te lezen of iets bij je past.  Feel free om ons te vragen wat wij ervan denken.

foto collage, personen, werken, datapool

Waarom deze opdracht met ons?

Niet alle opdrachten die wij publiceren zijn exclusief bij ons terecht gekomen en we kunnen ons voorstellen dat jij eens denkt; ken ik deze aanvraag niet al?  In dat geval kun je jezelf afvragen waarom je via ons wilt reageren.  Spar daarover gerust met ons of lees hier vast hoe werken via ons is.

Werken via datapool
icon datapool

Persoonlijk

Systemen ondersteunen maar maken nooit de echte match! Met ons hart maken wij de selectie, vanuit competenties, maar ook waar wij jouw drive voelen.  Daarmee geen ‘bulk’ werk, maar altijd open voor een goed gesprek.

Naakt

Iedereen maakt fouten of voelt zich wel eens ongemakkelijk, zo ook wij! Wij durven alles van onszelf te laten zien, ook onze kwetsbare kant.  Pro-actief eerlijk, dat is naakt zijn voor ons.

icon, datapool

Memorabel

Met een belofte “wij blijven bij”, moeten wij er toch alles aan doen om samen een moment te creëren waarop we met plezier terugkijken!

icon datapool

Verbinden

De basis van wat wij doen; jou aan de professional of opdracht helpen.  Maar ook verbinden wij ons aan jouw succes, want we geven nooit op als het even tegen zit!

Klaar voor de volgende stap?

Maak jezelf kenbaar bij ons!  Mail, bel, plan gelijk iets in.  Allemaal prima voor ons dus aan jou wat het beste voor jou uitkomt.  Wacht alleen niet te lang, het kan snel gaan.