Scrum Master

Onze klant is bezig met een ingrijpende transformatie en zet sterk in op digitalisering om hun producten en diensten beter bereikbaar te maken voor ondernemers. Met behulp van scrum teams werken we voortdurend aan het bieden van een optimale online-ervaring. Voor ons stevige fundament zijn we op zoek naar een ervaren Scrum Master om twee van onze teams te ondersteunen.

 • Locatie

  Utrecht

 • Start

  14-08-2024

 • Uren per week

  40 uur

 • Duur van de inzet

  6 Maanden

 • Tarief

  Marktconform

 • Referentie nummer

  JobRequests-739-B

Over de functie

In deze rol ben je deskundig, marktgericht en heb je een sterk analytisch vermogen. Je kunt complexe vraagstukken eenvoudig vertalen naar duidelijke analyses en deze overtuigend communiceren naar Product Owners, teamleden en indien nodig naar buiten het Scrum team. Binnen het team weet je je collega’s te motiveren en een inspirerende omgeving te creëren waar focus, feedback en innovatie centraal staan. Je hebt een samenwerkingsgerichte houding, beschikt over een groot inlevingsvermogen en uitstekende communicatieve en coachende vaardigheden.

Als Scrum Master ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en optimaliseren van het scrumproces en het organiseren van Scrum events zoals retrospectives. Samen met andere Scrum Masters werk je aan het verbeteren van processen om steeds efficiënter en effectiever te werken. Je zorgt ervoor dat niets het team belemmert om goed werk te leveren en ondersteunt Product Owners bij de uitvoering van hun rol. Je hebt een goed begrip van de ontwikkelingsfases van een team en kunt tijdig mogelijke conflicten herkennen en oplossen. Daarnaast ben je betrokken bij het faciliteren van kwartaal planningssessies (GPE Group Planning Events) voor de verschillende groepen (tribes) en help je onze Practice Scrum Master om naar een hoger niveau te komen.

Wij zoeken iemand met minimaal 5 jaar ervaring als Scrum Master. Je hebt inzicht in wat er nodig is om kwalitatief hoogwaardige diensten te ontwikkelen en hebt affiniteit met productgerichte teams. Je hebt ervaring met het toepassen van scrum en kanban in grote organisaties, met name in teams die voorheen volgens de watervalmethode werkten. Je kunt teams goed coachen en inspireren, en hen aansporen om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor proces, backlog en omgeving. Bovendien ben je in staat om, indien nodig, tegenwicht te bieden. Je bent een coach, een facilitator en een rolmodel voor anderen.

Samenwerken
Je handelt vanuit het belang van de groep en draagt samen met anderen bij aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer binnen de groep.

Communicatie
Je kunt gedachten helder en vloeiend verwoorden, zowel mondeling als schriftelijk, en weet je boodschap begrijpelijk over te brengen en de aandacht van je publiek vast te houden.

Overtuigingskracht
Je bent in staat draagvlak te creëren en anderen te overtuigen om een standpunt, idee, advies of plan te accepteren en/of over te nemen.

Resultaatgericht
Je werkt doelgericht en volhardend naar resultaten toe en weet deze efficiënt en effectief te realiseren.

Verantwoordelijkheid nemen
Je hebt een sterk plichtsbesef en voelt je verantwoordelijk voor het voldoen aan de gestelde eisen van je werk of beslissingen. Bovendien ben je aanspreekbaar op de resultaten van afgesproken acties.


Over het bedrijf

Onze opdrachtgever speelt een cruciale rol bij het vastleggen van bedrijfsinformatie en ondernemingsgegevens in Nederland. Ze bieden essentiële registratiediensten en verstrekken waardevolle zakelijke gegevens aan ondernemers. Daarnaast bevorderen ze actief ondernemerschap en dragen ze bij aan economische groei door middel van uitgebreide ondersteuning en deskundig advies.


Wat wij vragen

 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde hbo opleiding op het gebied van Bedrijfskunde, Verandermanagement, Organisatiekunde of vergelijkbaar;
 • Kandidaat heeft aantoonbare kennis van CSM en PSM;
 • Kandidaat heeft in de afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Scrummaster, waarvan minimaal 2 jaar ervaring met het ondersteunen van meerdere teams;
 • Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar aantoonbare ervaring opgedaan met Product Backlog Management;
 • Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar aantoonbare ervaring opgedaan met IT implementaties binnen complexe omgevingen;
 • Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar aantoonbare kennis opgedaan van Jira of gelijkwaardig;
 • Kandidaat heeft in de afgelopen 5 jaar aantoonbare kennis opgedaan van IT Operatie (beheer);
 • Kandidaat heeft aantoonbare kennis van SAFe, Nexus, Spotify en andere Agile schalingsmodellen;
 • Kandidaat heeft 5 jaar of meer aantoonbare ervaring met het implementeren van Agile, DevOps, Scrum en Kanban concepten;
 • Kandidaat heeft 5 jaar of meer aantoonbare ervaring met Continuous Integration, Continuous Delivery en Continuous Deployment;
 • Kandidaat heeft 5 jaar of meer ervaring met werken bij een vergelijkbare overheidsorganisatie.

Wat wij bieden

Neem jij de teams graag bij de hand in de transformatie van de organisatie? Stop dan met zoeken en neem contact met ons op!

Even sparren over deze opdracht?

Het is niet altijd makkelijk om te lezen of iets bij je past.  Feel free om ons te vragen wat wij ervan denken.

foto collage, personen, werken, datapool

Waarom deze opdracht met ons?

Niet alle opdrachten die wij publiceren zijn exclusief bij ons terecht gekomen en we kunnen ons voorstellen dat jij eens denkt; ken ik deze aanvraag niet al?  In dat geval kun je jezelf afvragen waarom je via ons wilt reageren.  Spar daarover gerust met ons of lees hier vast hoe werken via ons is.

Werken via datapool
icon datapool

Persoonlijk

Systemen ondersteunen maar maken nooit de echte match! Met ons hart maken wij de selectie, vanuit competenties, maar ook waar wij jouw drive voelen.  Daarmee geen ‘bulk’ werk, maar altijd open voor een goed gesprek.

Naakt

Iedereen maakt fouten of voelt zich wel eens ongemakkelijk, zo ook wij! Wij durven alles van onszelf te laten zien, ook onze kwetsbare kant.  Pro-actief eerlijk, dat is naakt zijn voor ons.

icon, datapool

Memorabel

Met een belofte “wij blijven bij”, moeten wij er toch alles aan doen om samen een moment te creëren waarop we met plezier terugkijken!

icon datapool

Verbinden

De basis van wat wij doen; jou aan de professional of opdracht helpen.  Maar ook verbinden wij ons aan jouw succes, want we geven nooit op als het even tegen zit!

Klaar voor de volgende stap?

Maak jezelf kenbaar bij ons!  Mail, bel, plan gelijk iets in.  Allemaal prima voor ons dus aan jou wat het beste voor jou uitkomt.  Wacht alleen niet te lang, het kan snel gaan.