Security Engineer

Voor onze opdrachtgever zoeken wij voor een tijdelijke inzet de juiste kandidaat die de organisatie ondersteunt en begeleidt in het optimaliseren en garanderen van de veiligheid van de IT-omgeving van de opdrachtgever.

Tijdens jouw dagelijkse taken richt je je op het analyseren van cyber dreigingen en kwetsbaarheden. Je monitort IT-netwerken en systemen, en neemt zelf actie op de resultaten. Waar nodig coördineer je incidenten. Ook adviseer je het management (in samenwerking met je collega's) over cyber security-maatregelen en implementeer je deze gecontroleerd in de infrastructuur. Naast je dagelijkse werk draag je bij aan IT-projecten, waarin je samen met de teamleden van de opdrachtgever werkt aan beveiligingsoplossingen.

 • Status

  Te verwerken

 • Type inzet

  Opdracht

 • Locatie

  Noord-Holland

 • Start

  Z.S.M.

 • Uren per week

  36

 • Duur van de inzet

  3 Maanden

 • Tarief

  Marktconform

 • Referentie nummer

  ZR_9096_JOB

Wat ga je doen?

Wat ga je doen?

Jij bent je als security engineer bewust van de cruciale rol van digitale veiligheid en haalt voldoening uit het versterken van organisatorische en systematische veiligheid. Je hebt een analytische geest, legt de nadruk op kwaliteit en resultaten, en hecht waarde aan goede communicatie met klanten, management en collega’s. Belangrijke aspecten van deze functie zijn onder andere:

– Het waarborgen van de continuïteit en beveiliging van het netwerkomgeving.
– Bedenken van oplossingen voor security- en privacy-vraagstukken.
– Identificeren, analyseren en oplossen van veiligheidsincidenten.
– Samenwerken in multidisciplinaire teams.
– Uitbreiden van kennis op het gebied van Cloud-oplossingen.
– Ontwikkelen, implementeren en beheren van technische beveiligingsoplossingen.

Wie ben jij?

– Je hebt een HBO-werk- en denkniveau.
– Je kunt aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie aantonen.
– Kennis van frameworks zoals ISO, NIST/CIST of Mitre.
– In het bezit van een CCSP-certificaat.
– Kennis van servicemanagement procesmodellen: ITSM Foundation of ITIL Foundation.

De ideale kandidaat heeft een praktische instelling. Je bent een teamspeler, hebt sterke communicatieve vaardigheden en een ontwikkeld gevoel voor verantwoordelijkheid. Je bent gericht op resultaten, doortastend en proactief. Je kunt effectief communiceren met technische specialisten en applicatiebeheerders en draagt samen met het team van de opdrachtgever bij aan het verhogen van het beveiligingsniveau van de omgeving. Je werkt nauwkeurig, hebt goede plannings- en organisatievaardigheden, en toont durf in het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor vernieuwing en verbetering.

De complexe en dynamische ICT-omgeving waarin je actief bent, vraagt om veerkracht en flexibiliteit. Je kunt goed omgaan met onverwachte situaties en bent bereid om indien nodig flexibel inzetbaar te zijn, bijvoorbeeld in de avonduren of in het weekend voor onderhoudswerkzaamheden. Dit is echter geen structureel onderdeel van je werk. Je bent in staat om effectief te communiceren met zowel technische experts als eindgebruikers, en je draagt samen met je teamleden bij aan het oplossen en documenteren van verstoringen binnen de afgesproken richtlijnen.

Even sparren over deze opdracht?

Het is niet altijd makkelijk om te lezen of iets bij je past.  Feel free om ons te vragen wat wij ervan denken.

foto collage, personen, werken, datapool

Waarom deze opdracht met ons?

Niet alle opdrachten die wij publiceren zijn exclusief bij ons terecht gekomen en we kunnen ons voorstellen dat jij eens denkt; ken ik deze aanvraag niet al?  In dat geval kun je jezelf afvragen waarom je via ons wilt reageren.  Spar daarover gerust met ons of lees hier vast hoe werken via ons is.

Werken via datapool
icon datapool

Persoonlijk

Systemen ondersteunen maar maken nooit de echte match! Met ons hart maken wij de selectie, vanuit competenties, maar ook waar wij jouw drive voelen.  Daarmee geen ‘bulk’ werk, maar altijd open voor een goed gesprek.

Naakt

Iedereen maakt fouten of voelt zich wel eens ongemakkelijk, zo ook wij! Wij durven alles van onszelf te laten zien, ook onze kwetsbare kant.  Pro-actief eerlijk, dat is naakt zijn voor ons.

icon, datapool

Memorabel

Met een belofte “wij blijven bij”, moeten wij er toch alles aan doen om samen een moment te creëren waarop we met plezier terugkijken!

icon datapool

Verbinden

De basis van wat wij doen; jou aan de professional of opdracht helpen.  Maar ook verbinden wij ons aan jouw succes, want we geven nooit op als het even tegen zit!

Klaar voor de volgende stap?

Maak jezelf kenbaar bij ons!  Mail, bel, plan gelijk iets in.  Allemaal prima voor ons dus aan jou wat het beste voor jou uitkomt.  Wacht alleen niet te lang, het kan snel gaan.