System / Solution Architect

Voor een van onze opdrachtgevers in de regio Utrecht, zoeken wij een System / Solution Architect voor een tijdelijk inzet bij deze organisatie!

De System/Solution Architect speelt binnen onze opdrachtgever een cruciale rol in het definiëren, communiceren, inspireren en dragen van die technologische visie en architectuur. Ideale kandidaat voor deze rol is een ervaren System / Solution Architect met een software development achtergrond.

Als System / Solution Architect bij deze opdrachtgever ben je een hands-on architect en speel jij een belangrijke rol in het meenemen van de gehele organisatie naar het nieuwe technologische landschap, waarbij een cloud-native aanpak centraal staat en AWS is gekozen als service provider voor de infrastructuur. Met een belangrijke focus op nieuwe technologieën en methodieken zoals Kubernetes, Kafka, Service Meshes binnen een op JAVA gebaseerde ecosysteem (en aanverwante frameworks zoals Spring). Uiteraard worden managed services ingezet waar dit mogelijk en passend is.

De System / Solution Architect is de spin in het web voor de Agile teams, System integrators en overige stakeholders. Je neemt ze mee als gesprekspartner bij het neerzetten van de architectuur visie en concretisering ervan. Binnen de opdrachtgever is gekozen voor het Scaled Agile Framework (SAFe) als wijze van werken.

 • Status

  Te verwerken

 • Type inzet

  Opdracht

 • Locatie

  Utrecht

 • Start

  Z.S.M.

 • Uren per week

  40

 • Duur van de inzet

  6 Maanden

 • Tarief

  Marktconform

 • Referentie nummer

  ZR_9002_JOB

Wat ga je doen?

De System / Solutions Architect heeft een breed en divers takenpakket.  Zaken waar je je onder andere mee gaat bezig houden zijn:

– Samen met de Product Manager en Enterprise Architect werken aan programma roadmap voor de waardestroom op basis van de reeds opgestelde visie, strategie, architectural runway, value statements en portfolio roadmap.
– Met een ‘automation-first’ mindset vorm je een belangrijke sparringpartner rol bij het verbeteren van de cloud infrastructuur en optimalisatie van CI/CD.
– Evalueren van nieuwe technologieën en voorstellen maken om specifieke technologieën toe te passen t.b.v. verbeteringen.
– Vertalen van ‘enabler epics’ naar features en ondersteuning van de Agile teams bij architectuurvraagstukken. 
– Het ondersteunen en begeleiden van de DevOps teams zodat de architectuur wordt gerealiseerd (Hands-on mentaliteit)
– Richting geven ten aanzien van oplossingen door het combineren van bestaande SaaS-diensten met maatwerk componenten en beoordelen van de technische oplossingen zoals voorgesteld door de Managed Service Providers en System Integrators.
– Adviseren bij het oplossen van bestaande en nieuwe technische knelpunten en uitdagingen.
– Afstemmen met en adviseren van de Enterprise Architect bij richting en keuzen ten aanzien van de waardestroom.

Ervaren System/ Solution architect met een voorliefde voor techniek?

Ervaren System/ Solution architect met een voorliefde voor techniek?

Wie ben jij?

Een ervaren professional met enkele jaren ervaring in een soortgelijke rol en met een uitgesproken technisch profiel. Concreet zoeken we een hierbij een software development en architectuur achtergrond. Dat is ook terug te zien in jouw ervaring (minimaal 4 jaar binnen software development vakgebied) en relevante opleidingen. 
Om de hoeveelheid en complexiteit van het werk goed te begrijpen heb je minimaal een HBO werk- en denkniveau in de richting technische bedrijfskunde/informatica.

Competenties die waardevol zijn voor deze rol:
– Resultaatgerichtheid
– Inspirerend
– Creativiteit
– Innoverend vermogen
– Leergierig
– Analytisch vermogen

Even sparren over deze opdracht?

Het is niet altijd makkelijk om te lezen of iets bij je past.  Feel free om ons te vragen wat wij ervan denken.

foto collage, personen, werken, datapool

Waarom deze opdracht met ons?

Niet alle opdrachten die wij publiceren zijn exclusief bij ons terecht gekomen en we kunnen ons voorstellen dat jij eens denkt; ken ik deze aanvraag niet al?  In dat geval kun je jezelf afvragen waarom je via ons wilt reageren.  Spar daarover gerust met ons of lees hier vast hoe werken via ons is.

Werken via datapool
icon datapool

Persoonlijk

Systemen ondersteunen maar maken nooit de echte match! Met ons hart maken wij de selectie, vanuit competenties, maar ook waar wij jouw drive voelen.  Daarmee geen ‘bulk’ werk, maar altijd open voor een goed gesprek.

Naakt

Iedereen maakt fouten of voelt zich wel eens ongemakkelijk, zo ook wij! Wij durven alles van onszelf te laten zien, ook onze kwetsbare kant.  Pro-actief eerlijk, dat is naakt zijn voor ons.

icon, datapool

Memorabel

Met een belofte “wij blijven bij”, moeten wij er toch alles aan doen om samen een moment te creëren waarop we met plezier terugkijken!

icon datapool

Verbinden

De basis van wat wij doen; jou aan de professional of opdracht helpen.  Maar ook verbinden wij ons aan jouw succes, want we geven nooit op als het even tegen zit!

Klaar voor de volgende stap?

Maak jezelf kenbaar bij ons!  Mail, bel, plan gelijk iets in.  Allemaal prima voor ons dus aan jou wat het beste voor jou uitkomt.  Wacht alleen niet te lang, het kan snel gaan.