Technisch ISO

Voor deze opdracht zoeken we tijdelijke versterking om de grote hoeveelheid werk en aanvragen te verwerken. Tegelijkertijd werven we voor uitbreiding van ons vaste team. Als Technisch ISO ben je verantwoordelijk voor de beveiliging van informatie binnen onze ICT-infrastructuur. Je zorgt voor een samenhangend pakket aan maatregelen die de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie waarborgen, gebaseerd op ons informatiebeveiligingsbeleid.

 • Locatie

  Purmerend

 • Start

  28-07-2024

 • Uren per week

  36 uur

 • Duur van de inzet

  6 Maanden

 • Tarief

  Marktconform

 • Referentie nummer

  JobRequests-707-C

Over de functie

Informatiebeveiliging speelt een steeds belangrijkere rol binnen onze organisatie. We hebben al aanzienlijke stappen gezet om onze informatiebeveiliging te waarborgen. Naast de standaard kantoorautomatisering moeten ook diverse SCADA- en IoT-systemen veilig worden ingericht en beheerd. De voortdurende digitale transformatie en veranderende wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging brengen nieuwe uitdagingen met zich mee.

Je werkt nauw samen met onder andere de Information Security Officer (ISO), die zich richt op mens en organisatie. Daarnaast werk je veel samen met privacy functionarissen, de Chief Information Security Officer (CISO), en collega's van de afdelingen Informatievoorziening (IV) en ICT.

Je taken zijn onder andere:

 • Adviseren over informatiebeveiliging bij projecten op het gebied van informatievoorziening en ICT, zoals de implementatie van nieuwe systemen of technologieën zoals algoritmen;
 • Identificeren van mogelijke beveiligingsrisico’s in onze dienstverlening, systemen en processen, en anticiperen op kwetsbaarheden en incidenten. Je blijft betrokken bij belangrijke onderwerpen en houdt toezicht op het proces rondom risicoanalyses, dataclassificaties en audits;
 • Opstellen van processen en procedures op het gebied van informatiebeveiliging;
 • Registreren en afhandelen van beveiligingsincidenten;
 • Rapporteren en adviseren aan teammanagers IV en ICT en aan de CISO over de status van informatiebeveiliging, incidenten en ICT-ontwikkelingen binnen de organisatie.

Competenties:

 • Je bent gedreven, resultaatgericht en denkt in kansen en oplossingen. Je weet wanneer je het voortouw moet nemen en stemt actief af met de relevante stakeholders.
 • Je bent standvastig, hebt oog voor verschillende belangen en beschikt over organisatiesensitiviteit. Je begrijpt dat informatiebeveiliging een combinatie is van techniek, organisatie en mens, en denkt vooral positief over wat er al mogelijk is.
 • Je bent analytisch, stressbestendig en kunt in drukke periodes de juiste prioriteiten stellen.
 • Je bent empathisch en effectief in communicatie.
 • Bereidheid om de werkzaamheden vanuit ons kantoor uit te voeren in het kader van de bezetting van het meldpunt datalekken, het CERT en andere beveiligingsincidenten.

Over het bedrijf

Onze organisatie is continu in beweging en heeft zich de laatste jaren succesvol ontwikkeld naar een dynamische omgeving met veel kansen. We werken met een klantgerichte benadering waarbij de vraag centraal staat hoe onze acties bijdragen aan de gemeenschap. Creativiteit, informele werkmethoden en verbondenheid met de omgeving zijn kernwaarden binnen ons team.


Wat wij vragen

 • Aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Aantoonbare afgeronde geaccrediteerde (technische) opleiding Ethical Hacking, IT-security, information Security Technology, Security Engineer, Cybersecurity, Security Management of Cloud Security;
 • Aantoonbare kennis van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), ISO 27001/2 en NIS2 (Netwerk- en Informatiebeveiliging Richtlijn);
 • Aantoonbare ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, gericht op kantoorautomatisering en/of operationele techniek binnen een regierol naar interne en externe leveranciers;
 • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als (T)ISO;
 • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een gemeente.

Wat wij bieden

Ben jij degene die de beveiliging naar een hoger niveau tilt en daarin het voortouw neemt? Neem dan contact met ons op!

Even sparren over deze opdracht?

Het is niet altijd makkelijk om te lezen of iets bij je past.  Feel free om ons te vragen wat wij ervan denken.

foto collage, personen, werken, datapool

Waarom deze opdracht met ons?

Niet alle opdrachten die wij publiceren zijn exclusief bij ons terecht gekomen en we kunnen ons voorstellen dat jij eens denkt; ken ik deze aanvraag niet al?  In dat geval kun je jezelf afvragen waarom je via ons wilt reageren.  Spar daarover gerust met ons of lees hier vast hoe werken via ons is.

Werken via datapool
icon datapool

Persoonlijk

Systemen ondersteunen maar maken nooit de echte match! Met ons hart maken wij de selectie, vanuit competenties, maar ook waar wij jouw drive voelen.  Daarmee geen ‘bulk’ werk, maar altijd open voor een goed gesprek.

Naakt

Iedereen maakt fouten of voelt zich wel eens ongemakkelijk, zo ook wij! Wij durven alles van onszelf te laten zien, ook onze kwetsbare kant.  Pro-actief eerlijk, dat is naakt zijn voor ons.

icon, datapool

Memorabel

Met een belofte “wij blijven bij”, moeten wij er toch alles aan doen om samen een moment te creëren waarop we met plezier terugkijken!

icon datapool

Verbinden

De basis van wat wij doen; jou aan de professional of opdracht helpen.  Maar ook verbinden wij ons aan jouw succes, want we geven nooit op als het even tegen zit!

Klaar voor de volgende stap?

Maak jezelf kenbaar bij ons!  Mail, bel, plan gelijk iets in.  Allemaal prima voor ons dus aan jou wat het beste voor jou uitkomt.  Wacht alleen niet te lang, het kan snel gaan.