SOC analist (3 dgn per week – hybride)

Voor een van onze internationale opdrachtgevers in de regio Amsterdam zoeken wij een SOC Analyst voor een vooraanstaande speler in de energiemarkt. Deze uitdagende rol vereist een analytisch sterke professional die een sleutelrol zal spelen bij de integratie van een hybride SOC-model. Dit model verenigt zowel de inspanningen van de SOC-leverancier als die van de opdrachtgever, beiden in hun initiële implementatiefase. Je maakt deel uit van een dynamisch team dat streeft naar het bereiken van de gedefinieerde operationele status door processen te definiëren, te verbeteren en te documenteren.

 • Locatie

  Amsterdam

 • Start

  02-04-2024

 • Uren per week

  24 uur

 • Duur van de inzet

  8 Maanden

 • Tarief

  Marktconform

 • Referentie nummer

  JobRequests-349-C

Ronald Bosch

Senior Account Manager

Over de functie

Als SOC Analyst speel je een cruciale rol in het opzetten, verbeteren en implementeren van het SOC binnen een hybride model. Je zult direct samenwerken met zowel interne teams als een externe Managed Security Service Provider (MSSP) die het SIEM-systeem host. Je verantwoordelijkheden omvatten het monitoren van beveiligingsmeldingen via het SIEM (Netwitness), uitvoeren van diepgaande analyses met behulp van Darktrace en Carbon Black, en het rapporteren over incidentanalyses en vastgestelde KPI's. Daarnaast wordt van je verwacht dat je periodiek beschikbaar bent als tweedelijns support, waarbij de eerstelijns monitoring en escalatie wordt uitgevoerd door de externe MSSP.


Over het bedrijf

Je komt te werken bij een vooraanstaande organisatie in de energiemarkt die een cruciale rol speelt in de energietransitie. Deze organisatie is bekend om zijn innovatieve aanpak en is gelegen in een dynamische werkomgeving in Amsterdam. Door deel uit te maken van dit team, draag je bij aan belangrijke projecten die impact hebben op de toekomst van energievoorziening.


Wat wij vragen

 • Ervaring met SIEM-systemen, bij voorkeur Netwitness.
 • Bekendheid met Darktrace en Carbon Black voor diepgaande analyses.
 • Ervaring in het werken met een Managed Security Service Provider (MSSP).
 • Goede communicatieve vaardigheden voor effectieve samenwerking met externe partijen.
 • Een teamspeler met een proactieve houding.
 • Bonus: kennis van GCP (Google Cloud Platform).

Wat wij bieden

 • De kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de veiligheid en efficiëntie van kritieke energie-infrastructuur.
 • Een dynamische werkplek met ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen met geavanceerde beveiligingstechnologieën.
 • Een flexibele werkregeling met de mogelijkheid om deels op afstand te werken.

Sluit je aan bij het team van de opdrachtgever en speel een cruciale rol in de bescherming en optimalisatie van onze energie-infrastructuur.

Ronald Bosch

Senior Account Manager

Even sparren over deze opdracht?

Het is niet altijd makkelijk om te lezen of iets bij je past.  Feel free om ons te vragen wat wij ervan denken.

foto collage, personen, werken, datapool

Waarom deze opdracht met ons?

Niet alle opdrachten die wij publiceren zijn exclusief bij ons terecht gekomen en we kunnen ons voorstellen dat jij eens denkt; ken ik deze aanvraag niet al?  In dat geval kun je jezelf afvragen waarom je via ons wilt reageren.  Spar daarover gerust met ons of lees hier vast hoe werken via ons is.

Werken via datapool
icon datapool

Persoonlijk

Systemen ondersteunen maar maken nooit de echte match! Met ons hart maken wij de selectie, vanuit competenties, maar ook waar wij jouw drive voelen.  Daarmee geen ‘bulk’ werk, maar altijd open voor een goed gesprek.

Naakt

Iedereen maakt fouten of voelt zich wel eens ongemakkelijk, zo ook wij! Wij durven alles van onszelf te laten zien, ook onze kwetsbare kant.  Pro-actief eerlijk, dat is naakt zijn voor ons.

icon, datapool

Memorabel

Met een belofte “wij blijven bij”, moeten wij er toch alles aan doen om samen een moment te creëren waarop we met plezier terugkijken!

icon datapool

Verbinden

De basis van wat wij doen; jou aan de professional of opdracht helpen.  Maar ook verbinden wij ons aan jouw succes, want we geven nooit op als het even tegen zit!

Klaar voor de volgende stap?

Maak jezelf kenbaar bij ons!  Mail, bel, plan gelijk iets in.  Allemaal prima voor ons dus aan jou wat het beste voor jou uitkomt.  Wacht alleen niet te lang, het kan snel gaan.