Senior System Engineer
Rol: Senior System Engineer
Type inzet: Tijdelijke inzet
Locatie: in overleg
Start: zo snel mogelijk
Duur: 12 maanden met optie tot verlenging
Uren per week: 40
Tarief indicatie: marktconform
 
 
Opdrachtomschrijving
De onderneming gaat er vanuit dat alles in de samenleving een relatie met elkaar heeft. Zo is ieder radertje een onderdeel van een groter geheel en heeft elke stap in een proces een relatie met de voorgaande of volgende stap. Kun jij goed met dit gedachtegoed overweg en heb je zin om samen met de klanten meerwaarde te brengen? Lees dan verder.
 
Wij zijn op zoek naar senior SE consultant. Veel van de opdrachten vragen een extra boost op het gebied van systeemdenken, Systems Engineering ofwel SE. Heb jij zin om jouw ruime kennis en ervaring in te zetten om zo met collega’s en klanten gave projecten, teams of organisaties verder te brengen? Ben jij in staat je naast inhoudelijk ook coachend in het team op te stellen? Dan dagen we je uit om contact op te nemen.
 
De organisatie
De organisatie geeft complexe opgaven een boost. Deze worden efficiënter, duurzamer of met minder overlast voor bewoners uitgevoerd. Zij dragen bij aan toekomstbestendige oplossingen voor mens en omgeving. Zo werken ze aan grote projecten in het kader van energietransitie, zoals het opzetten van waterstof keten van productie tot gebruik en het versterken van energienetten om de transitie mogelijk te maken. Verder doen ze veel aan infrastructurele projecten zoals stedelijke ontwikkeling, steden verduurzamen en klimaatbestendig maken.
 
Het bedrijf bestaat uit 28 medewerkers en werken volgens de principes van zelforganisatie/zelfsturing. Dit noemen ze een ‘cyane’ organisatie en dat houdt in dat er binnen de organisatie geen klassieke hiërarchische aansturingslijnen zijn. Ze onderscheiden ons door de volgende 5 kernwaarden; vertrouwen als vertrekpunt, slimmer door samenwerken, zelf de regie nemen, oog voor elkaar en sterk door jezelf te zijn. Hierin zie je ook het systeemdenken terug, elke collega is onderdeel van het grotere geheel. Iedere collega heeft een of meerdere rollen met bijbehorende verantwoordelijkheden. Dit geeft de mogelijkheid ons snel aan te passen aan de (klant)behoefte en geeft collega’s veel verantwoordelijkheid en vrijheid om hun werk zelf te regelen.
 
Over jou
Je brengt ruime en praktische ervaring mee in het implementeren en toepassen van Systems Engineering in complexe projecten. Je weet wat erbij komt kijken om SE succesvol toe te passen en je bent in staat om het gedachtegoed van SE over te brengen. Zowel eigen collega’s als teams van onze klanten kunnen door jou begeleid en gecoacht worden in de toepassing van SE. Daarbij ben je in staat één of meerdere opdrachten voor klanten gelijktijdig uit te voeren en te managen.
 
Je bent een Systeemdenker in hart en nieren. De klantvraag stel je centraal bij je aanpak. Je ontrafelt complexiteit en brengt de opgave in kaart. Je adviseert over de aanpak. Soms ligt de nadruk van je inzet op het beheersen en sturen van processen. Soms lever je een meer inhoudelijke bijdrage in de vorm van analyses, contracten of andere specificaties. Een groot deel van je werk is mensenwerk; communicatie en interactie. Instructie geven, trainen en coachen hoort bij je rol. Je werkt samen met de klant, de betrokken stakeholders en natuurlijk je collega’s.
 
Systems Engineering is voor jou een natuurlijke manier van werken en je hebt minimaal 12 jaar werkervaring en 5 jaar als Systems Engineer. Je bent hoger opgeleid (HBO/WO).
 
Daarnaast kun je bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie, investeer je in jezelf en collega’s. Want ontwikkelen, dat doen we samen.
 
Verantwoordelijkheden
De verantwoordelijkheden die je in je werkzaamheden invult bestaan in ieder geval uit
 • Je ervaring inzetten op het gebied van Systems Engineering bij het uitvoeren van opdrachten
 • Het tot een goed resultaat brengen van jouw opdrachten, samen met je collega’s
 • Het bewaken van de kwaliteit van geleverde producten binnen jouw opdrachten
 • Plannen van je eigen werkzaamheden
 • Uitvoeren van zelfevaluatie
 • Geven van feedback aan je collega’s en feedback kunnen ontvangen
 • Professionaliseren in opdrachten en binnen de organisatie
   
  Reageren?
  Van kandidaten die zichzelf herkennen in bovenstaand profiel, zien we graag een up-to-date CV voorzien van een op deze rol toegespitste korte motivatie. Graag zien we het gewenste Uurtarief daarbij vermeld. En tot slot het verzoek om reeds geplande cursusdagen, vakanties en dergelijk ook aan te geven in de reactie.
 Reageer

Referentie nummer

JO17616

Kennisgebied

Locatie

Veenendaal

Duur